Prima pagină > Uncategorized > Dacia Duster vs Skoda Yeti!

Dacia Duster vs Skoda Yeti!

Noul Dacia Duster provocă concurenţa cu o bătălie incepand de la 11.900 de euro. În comparaţie cu Skoda Yeti, SUV-ul compact român întâlneşte un adversar puternic.

Din ultimii cinci ani,se  ştie cine are  preţul de „poker” cel mai accesibil si ca exista doar un câştigător: Dacia.Vorbind de Logan, cand a aparut primul model a avut un mare succes,iar noi încă zâmbit cu simpatie.Dar iata si un nume nou : Duster! bine poate nu e asa de nou ca nume,cei de la Dacia lau folosit si pentru conceptul propus la Geneva,dar infine…Dusterul asta e „real”.Pe cealalta pare avem noul Suv,si el compact, propus de Skoda, vorbim despre Yeti.Cu 4315/1822/1625 mm Yeti este mai mic ca Duster in lungime si latime, dar castiga ceva la inaltime (5 cm),pierde si la capitolul Capacitate: 1197 cm³ contra 1598 cm³ ce ofera Dusterul.

Lasand la o parte datele tehnice comparam cele 2 masini in mod mai generic.Prima impresie la Duster este ca nu e o „mare cutie” pe roti,aspectul este placut si spatiul+comoditatea pus la dispozitie este cel de care ai nevoe,poate si mai mult.Dar iata si un dezavantaj: vizibilitatea nu este la fel de buna ca la Skoda, înainte şi în diagonală spatele SUV-ul poate fi dificil de evaluat.Dacia pierde si la capitolul Calitate Interior,acolo unde Skoda ofera finisaje si calitate mult mai buna,dar sa nu uitam ca la un pret de aproape 18.000 de euro iar Dusterul costa mul mai putin.Preţul de bază: 11.900 euro, Dacia cu motor pe benzină cu 105 CP şi tracţiune faţă. Cine vrea  versiunea 4X4 (cu tehnologie cuplaje electromagnetice de la Nissan), trebue sa plateasca inca 1.800 de euro. Baza Yeti cu 105 CP costa deja 17.990 de euro. Dar pe motorină de 110 cai putere tre sa dai cam: 22.690 de euro. Să vedem celălalt capăt al listei echipamentelor. Unul care vrea de top echipata Dacia,4×4 cu aer conditionat, jante de aluminiu, Vopsea metalizata, şine acoperiş, geamuri fumurii si tapiterie din piele, încă costa puţin mai mult de 18.000 de euro, acolo unde lista de preţuri Yeti tocmai a început.

In fine Duster si Yeti nu sunt chiar asa de diferite,doua masini compacte ce au diverse obiective,functional economic pentru autoturismul roman si Suv,in adevaratul sens, conpact.

Sursa si probe : http://www.autobild.de Traducerea si adaptare : DaciaBoy

Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu